وکیل شهرداری
- شهرداری
- بازدید: 80909
وکیل شهرداری داری تسلط بر قوانین و مقررات شهرداری و کمیسیون های شهرداری و آئین نامه و بخشنامه ها می باشد و می تواند در پیشبرد دعاوی مطروحه علیه شهرداری و اخذ نتیجه مطلوب موثر باشد.
پیشنهاد ما مشاوره با یک وکیل شهرداری در موسسه حقوقی عادل یار می باشد با ما تماس بگیرید
شکایت از شهرداری ها، موضوع و محور درصد قابل توجهی از پرونده ها و دعاوی تشکیل شده در مراجع قضایی از جمله دیوان عدالت اداری است. شهرداری به عنوان سازمانی که مسئول اداره شهرها با تمام جوانب و ابعاد پیچیده نظام شهری است؛ دارای وظایف و اختیاراتی برای حصول به وضعی است که زندگی شهروندان در محدوده قانونی و حریم شهرداری از استانداردهای های لازم برای سکونت و فعالیت برخوردار گردد. بنابراین اقتداری که قانونگذار به شهرداری و شورای شهر اعطاء نموده است بر مبنای این مصلحت استوار گردیده که برای افزایش سطح کیفی زندگی شهری لازم است به نهادی که مسئول اداره شهر است (شهرداری) اقتدار و اختیار قانونی لازم اعطاء گردد تا حتی در مواردی که لازم است به قهر و غلبه از بروز اقدامات و فعالیتهایی که باعث اختلال در نظام شهر می گردند؛ ممانعت به عمل آورد.
برای نمونه به شهرداری اختیار داده شده است تا در ازای صدور جواز ساخت از مالکین اراضی و املاک، عوارض وصول نماید. و بر اساس ماده ۱۰۰ قانون شهرداری، ضمانت اجرای تخلف از نظام ساخت و ساز شهری (که در دو حالت احداث بنای بدون پروانه و یا مازاد بر پروانه؛ بروز پیدا می کند) قلع بنا یا اخذ جریمه است که توسط کمیسیون موسوم به کمیسیون ماده ۱۰۰ قانون شهرداری اعمال می گردد. برای تفکیک اراضی شهری با شرایط ویژه ای گرفتن قسمتی از ملک یا بهای آن بر اساس نصابهای قانونی معینی، مورد حکم قرار گرفته است. مقرر گردیده که در صورت نیاز اراضی و املاک معینی حتی بدون رضایت قلبی مالکین، برای اجرای طرح های عمرانی و شهری در نظر گرفته شوند که به اصطلاح حقوقی بدین رویه «تملک» می گویند. چون رضایت مالک در آن تأثیری ندارد. با شرایط معینی، استفاده از ساختمانها برخلاف کاربری مندرج در پروانه ساختمانی، تخلف محسوب و توسط کمیسیون ماده صد قانون شهرداری، رأی بر تعطیلی کاربری غیر مجاز صادر می گردد وکیل شهرداری
با وب سایت عادل یار همراه باشید تا در مورد تخصص یک وکیل شهرداری بیشتر بدانید ، وکیل شهرداری می تواند مشکلات حقوقی شما در مورد قوانین ملکی و با تخصص خود در امور شهرداری بر طرف نمایید شما باید
اطلاعات کافی در مورد کمسیون های شهردای کسب کنید و می توانید با وکلای پایه یک دادگستری ما مشورت کنید
نکاتی که باید در دعاوی شهرداری بدانید:
- مالکین املاکی که در طرح تعریض معابر واقع شدهاند قیمت یا بهای آن قسمت از ملک را که در اثر احداث ساختمان جدید در طرح تعریض معابر خیابان با کوچه ویا مانند آن قرار گرفته دارند و نمیتوانند مطالبه خسارت نمایند
- در دعوای مطالبه بهای املاک تملک یافته توسط شهرداری، چنانچه ملک به تصرف شهرداری در آمده باشد نیازی به تعیین هیئت سه نفره کارشناسی نیست و تعیین هیئت سه نفره کارشناسی در حالتی است که ملک هنوز به تصرف شهرداری در نیامده باشد.
- به دلیل اینکه در مقررات ماده ۱۰۰ قانون شهرداری نامی از تخلف ارتفاع اضافی برده نشده در صورت اعتراض به ارتفاع اضافی از ناحیه ملک مجاور، رسیدگی به این موضوع در صلاحیت محاکم عمومی دادگستری است.
- اگر در قراردادی شهرداری با اعمال قدرت برتر خود اراده خودش را بر طرف مقابل تحمیل و قراردادی را جهت تملک بلاعوض بخشی از ملک اشخاص تنظیم نماید قرارداد باطل است.
- اگرچه صدور پروانه ساختمانی از وظایف ذاتی شهرداری است ،الزام شهرداری به صدور پروانه ساختمانی، مستلزم مراجعه شاکی به شهرداری و ارائه اسناد و مدارک مربوط به ملک و درخواست صدور مجوز از شهرداری برای تهیه نقشه ساختمان و تعیین مهندس ناظر و انجام تشریفات قانونی دیگر بوده که در صورت خودداری شهرداری از انجام وظیفه قانونی میتواند در دیوان عدالت اداری تقدیم دادخواست نماید.
- ارتکاب فک پلمپ شهرداری از مصادیق فک پلمپ است.
- از آنجا که اخذ عوارض ارزش افزوده از مالکین املاکی که در طرح شهرداری واقع شدهاند، پیش از فروش املاک مذکور فاقد مجوز قانونی است ، بنابراین شهرداری نمی تواند به استناد کسر مبلغ از عوارض ارزش افزوده از پرداخت بهای زمین واقع شده در طرح به نرخ روز خودداری نمایند.
- شرکت برق در صورتی مکلف به قیمت به پرداخت قیمت روز زمین محل نصب خطوط انتقال برق است، که تصرف زمین منجر به قطع منافع گردیده یا به نحوی باشد که موجب خروج از حق انتفاع شود. در غیر اینصورت شرکت برق مجاز به انتفاع مجانی از اراضی و املاک خواهد بود.
- قرار گرفتن تمام یا قسمتی از ملک در طرح عمومی که مستلزم تملک آن توسط سازمان و اداره مجری طرح با رعایت تشریفات و مقررات قانونی است، موجب خروج ملک از مالکیت مالک نمی گردد. در نتیجه قرارداد عادی فروش ملک مذکور صحیح است.
- رسیدگی به دعاوی مطالبه بهای عادله عرصه املاک واقع در طرح های عمومی در صلاحیت محاکم عمومی است و صلاحیت دیوان عدالت اداری صرفا ناظر به فرضی است که اساس مصوبه مربوط به اجرای طرح مورد اعتراض خواهان باشد.
- در صورتی که ملکی توسط شهرداری تملک گردد ولی تصرف نشود شهرداری باید بهای آن را بپردازد. چرا که ملک در حکم تلف قرار گرفته است و مالک امکان بهره برداری از آن را ندارد.
- زمان مورد ملاک جهت محاسبه بهای روز اراضی تملک شده توسط دولت و شهرداری ها، بر اساس لایحه قانونی نحوه خرید و تملک اراضی و املاک برای اجرای برنامه های عمومی عمرانی و نظامی دولت مصوب ۱۳۵۸ و قانون نحوه تقویم ابنیه املاک و اراضی مورد نیاز شهرداری مصوب ۱۳۷۰ قیمت روز پرداخت است قیمت روز تصرف.
- احداث خطوط انتقال و توزیع نیروی برق که منجر به سلب مالکیت یا منع استفاده متعارف از املاک شخصی گردد خارج از مصادیق اعمال ماده ۱۸ قانون سازمان برق ایران، و تخلف بوده و مالک مستحق اخذ خسارت است و تعیین میزان خسارت با دادگاه محل وقوع ملک است.